Ubiparip na prijemu (©MN Press)
Ubiparip na prijemu (©MN Press)

Iz Kanade preko Kraljeva do Novog Sada: Ubiparip sa završenim fakultetom stigao u Vojvodinu

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 12:29

Nedavno je diplomirao, pa može potpuno da se posveti obavezama u novom klubu

Rođen je u Kanadi 1999. godine, a u Srbiju se preselio kada je počela pandemija virusa korona. Žarko Ubiparip je tokom prethodne dve godine igrao za kraljevačku Ribnicu, a od naredne sezone će nositi dres Vojvodine. Potpisao je trogodišnji ugovor i od oktobra će se oprobati i u Ligi šampiona.

Biće potpuno posvećen treninzima i utakmicama, jer je već stigao da završi fakultetske obaveze i uzme diplomu.

Izabrane vesti

"Poziv Vojvodine se ne odbija. Takvu priliku jednostavno nisam mogao da propustim, zbog blistave istorije kluba, tradicije i uspeha. Kako sam poslednje dve godine u Srbiji, imao sam priliku da vidim kakva je danas Vojvodina, koliko je ambiciozna, uspešna i organizaciono moćna. Moram da se zahvalim i predsedniku kluba Dragoljubu Zbiljiću", rekao je za klupski sajt Ubiparip. "Inače, otac mi je rođen u Novom Sadu, a živeo je u Somboru. Mama je iz Kraljeva. Ja sam rođen u Kanadi, tamo sam išao u školu i studirao. Zbog korone su prekinute sportske aktivnosti i takmičenja, a kako sam oduvek želeo da treniram i napredujem u Srbiji i da se nametnem za nacionalni tim, shvatio sam da je to pravi trenutak za selidbu. Iako imam i jedno i drugo državljanstvo, jedini moj izbor su bile srpske nacionalne selekcije. Sebi sam rekao da mi je ovo jedina šansa. Trenirao sam jako, samo sam se tome posvetio, sve drugo sam malo ostavio po strani".

U Kraljevu je mladi primač servisa uspeo da dođe i do pehara - osvojio je Kup Srbije 2021. godine.

"Nosim lepo iskustvo iz Ribnice, bio je to novi korak za mene i prilagođavanje srpskoj odbojci. Mada mi nije ovde ništa strano, jer sam dolazio ranije leti i imam dosta drugara u Somboru i Kraljevu. Sada sam završio i fakultetske obaveze tako da sam potpuno okrenut Vojvodini. Mislim da ću se i ovde brzo uklopiti. Znači mi i to što sam došao na nedelju dana da treniram sa ekipom, a nameravam da budem spreman za pripreme".

Novi Sad ga je osvojio već na prvi pogled.

"Moram reći da mi je sve prelepo. Sve mi se sviđa, od igrača, preko stručnog štaba do samog kluba, organizacije i načina života. Svi su me lepo prihvatili, sa reprezentativnih akcija znam Simića, Bajandića, Negića, dok sam sa Zečevićem igrao u Ribnici. Svestan sam odgovornosti koju nosi dres Vojvodine. Znam kakve ciljeve i ambicije ima klub. Za mene je to pozitivan pritisak, volim visoke ambicije, to me motiviše da treniram još više i jače i da se borim za trofeje", zaključio je Žarko Ubiparip.



tagovi

Žarko UbiparipOK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara